Hondenservice 'Flash'

Begeleiding op maat voor uw (actieve) hond!
 

WORKSHOPS

De onderstaande workshops zijn t.n.o. niet beschikbaar i.v.m. de nieuwe corona maatregelen (okt.2020).

Wij organiseren verschillende leuke en nuttige workshops. Ook leuk als vriendenuitstapje of bv. voor een nestreünie. De workshops zullen in principe altijd in de weekenden zijn. Datums zullen t.z.t. hier en op onze facebookpagina gedeeld worden. 

Wij bieden onderstaande workshops aan: 

Balans & Coördinatie:

Balans & Coördinatie is geschikt voor alle leeftijden waarbij je er uiteraard rekening mee moet houden wat verantwoord is om te doen voor de verschillende leeftijden maar ook de ervaring van de hond hierin. Wij vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier hiermee bezig te zijn en geen oefeningen te vragen van honden waar ze lichamelijk en/of mentaal  nog niet aan toe zijn. De meeste honden bewegen zonder er bij na te denken en zijn zich vaak niet eens bewust van hun achterpoten. Tot ze er wel over na moeten denken bij bv. balans & coördinatie. Dit is vaak lastig voor ze. Door oefeningen rustig op te bouwen op het niveau van de hond en ze niet over een baan heen te trekken met bv. een brok voor de neus, zal je merken dat dit ten goede komt aan het zelfvertrouwen van de hond en de samenwerking met de geleider. 

Impulse Controle: 

Heb je een hond die geen zelfbeheersing heeft? Die blijft opspringen als je voer of een speeltje in de hand hebt. Die niet kan blijven zitten of liggen als je dat vraagt. Die alle kanten op springt als je wilt gaan wandelen en je de deur uittrekt? Die niet kan blijven zitten bij de start bij de uitoefening van een sport. Of vind je het gewoon leuk om je hond te leren in allerlei situaties te leren om beheerst te blijven, bv. bij snuffelspelletjes te leren wachten, maar ook bij gillende kinderen of bv. bij balspellen? Dan is de workshop of cursus Impulse Controle wat voor jou!  

Nose & Fun:

Samen ontdekken hoe leuk snuffelen is, maar vooral ook om op de neus van je hond te leren vertrouwen. We werken met verschillende materialen en opdrachten, waarin je samenwerkt en de opdrachten steeds intensiever en moeilijker worden. 

Nose & Trust:

Leer je hond dat hij/zij op zichzelf kan vertrouwen. In een afgesloten veilige plek mag hij/zij op zijn eigen tempo ontdekken en leren. Zie je eigen hond, maar ook andermans hond,  groeien in zijn/haar zelfvertrouwen. Geschikt voor angstige honden, maar ook voor prikkelgevoelige honden, hyperactieve honden etc. En uiteraard ook voor pups en iedere hond die het leuk vindt om te snuffelen en op ontdekking te gaan. Iedere hond krijgt minimaal 2 sessies. Belangrijk is dat de andere honden op dat moment in de auto of rustig in een afgesloten bench kunnen verblijven. 

Survival (Beginner, gevorderd of expert!):

Door middel van allerlei opdrachten ga je van het ene bosje naar het andere bosje. Elk bosje heeft een ander thema en daagt jou en je hond uit! Afhankelijk van jullie ervaring ga je voor de 'beginners', de 'gevorderden' of de 'expert'! 

Duo Survival: 

Wil je graag gezamenlijk met iemand, met vrienden, familie of als nestreünie een leuke workshop doen? Doe dan gezellig de Duo Survival! De leukste, leerzaamste maar ook meest gekke opdrachten komen voorbij, waarin je buiten je comfort zone zal moeten treden. Je doet deze workshop in duo vorm, dus met 2 personen. Gezelligheid en lachen gegarandeerd! Eventueel kan er voor koffie/thee/fris en iets lekkers gezorgd worden. Groepsgrootte en duur in overleg.