Hondenservice 'Flash'

Begeleiding op maat voor uw (actieve) hond!
 


Privéles en privélespakketten

Door het volgen van privélessen in plaats van groepslessen weet u zeker dat alle aandacht voor u en uw pup/hond is. Tevens geeft het de mogelijkheid om prikkels rustig aan te gaan toevoegen in plaats van een 'overload' aan indrukken en prikkels die je vaak bij de groepslessen hebt. Zeker voor pups is dit erg prettig. Wij zijn zeer creatief in het toevoegen van steeds meer prikkels, veelal ook gericht op dagelijkse situaties of situaties die je in de sport tegenkomt. Voor het leren samenwerken met andere honden heb ik altijd de mogelijkheid om mijn eigen honden in te zetten. 

Onze lessen zijn erop gericht om uw hond van jongs af aan te leren dat het zoveel leuker is om samen te werken in plaats van je eigen plan te trekken. Dat vraagt van u als baas echter wel de nodige investering, tijd en geduld!

Wij geven begeleiding op maat, wat wil zeggen dat we kijken naar de combinatie die we voor ons hebben. Daarbij gaan we ook uit van datgene wat u belangrijk vindt bij uw hond. Dus bij ons volgt niemand een vast omlijnd plan. Iedere hond is weer anders, iedere baas is anders en last but not least; iedere hond/baas combinatie is weer anders.

Door zeer gericht te kijken naar welke combinatie we voor ons hebben, boeken we de beste resultaten. Het heeft namelijk helemaal geen zin om met de ene hond al naar stap 5 te gaan, terwijl die stap 1 nog niet eens beheerst. Dat geeft frustratie bij alle partijen en dat willen we, ten allen tijde, proberen te voorkomen. 

De lessen zijn op enkele basisprincipes gebaseerd:

Samenwerken en vertrouwen: Zonder vertrouwen in elkaar krijg je ook geen goede  samenwerking. We leren je  je verbonden voelen met je hond en samen de nodige inzet te willen tonen om datgene te bereiken waar jullie voor staan en willen gaan! Door je inzicht te geven in de leerprincipes en gedachten van je hond, ga je je hond beter begrijpen en leer je de juiste handvatten aan om te komen tot een goede samenwerking die van vertrouwen uitgaat. 

Zelfbeheersingzelfbeheersing komt je overal tegen. Niet alleen in de sport maar juist ook in de thuissituatie en op straat! Zelfbeheersing heeft bv. betrekking op een hond die netjes wacht aan de start, maar zeker ook op een hond die niet de deur uitschiet als deze opengaat of  achter een fietser aangaat. Ook het rustig leren wachten terwijl er getraind wordt met een andere hond is zelfbeheersing! Of misschien wilt u wel graag leren om met meerdere honden tegelijk te trainen waarbij ze op elkaar moeten wachten?

Balans en Coördinatie is erop gericht om uw (jonge) hond te leren hoe zijn/haar lichaam werkt en hier op een zo goed mogelijke manier gebruik van leert te maken. Dit aanleren wordt gedaan op een manier die bij uw hond past. We zullen hierbij niet de hond gaan lokken met bv voer. Ten eerste omdat we willen voorkomen dat de hond over zijn/haar eigen grenzen heen gaat en ten tweede is de hond dan vaak meer bezig met het voertje dan met de beweging!

Voor cursisten die graag verder willen in de sport of gewoon actief leuke dingen willen doen met hun hond, kunnen er pré agility, hoopers of andere leuke oefeningen aan de lessen toegevoegd worden.