Home Nieuws Over mezelf Hondenservice Mijn honden In herinnering Contact

HONDENSCHOOL

Wilt u een goede band met uw hond en veel plezier aan elkaar beleven? Wilt u een hondenschool waarbij het welzijn van de hond op de eerste plaats komt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een hondenschool waar kwaliteit en plezier in een gemoedelijke sfeer voorop staat.


Opvoeden zonder dwang of straf levert vrolijke, gehoorzame, baasgerichte honden op!


Een goed luisterende hond heeft u niet binnen enkele maanden. Het is hard werken! Het is leuk om uw hond te zien ontwikkelen, maar het is nog leuker om u zelf te zien groeien in de omgang met uw hond. Pas dan gaat u ervaren wat het betekent om een goede band met uw hond te hebben. Ons doel is dan ook dat u en uw hond elkaar beter leren begrijpen en U te leren de hond op een goede wijze te begeleiden en op te voeden, want een goede relatie tussen hond en baas begint met wederzijds respect en begrip!


Werkwijze:

In onze lessen staat dan ook het baas/hond contact voorop. U leert uw hond te ‘lezen’ en hoe u daar op dat moment het beste op kunt reageren. Iedere nieuwe cursist bij ons start dan ook altijd met een privéles. Dit geeft ons de mogelijkheid  om u en uw hond te leren kennen en de ‘basisoefeningen’ op maat aan te reiken. Van daaruit kijken we in welke groep jullie als combinatie het beste passen. Iedere hond, iedere baas en zeker iedere hond/baas combinatie is tenslotte weer anders.


Wij geven les op de maandagochtend en werken met lesblokken. Het 1e lesblok bestaat 1 privéles en 4 groepslessen van 3 kwartier. Elk volgend blok bestaat uit 5 groepslessen.  In de 4e groepsles wordt u gevraagd of u nog een blok van 5 lessen wilt volgen, zodat wij weten of we de plek voor u vast moeten houden. Er wordt van u als cursist verwacht dat u thuis veel oefent met de oefeningen die u op de hondenschool aangereikt krijgt.  In onze lessen ligt de nadruk op  baas/hond contact, zelfbeheersing (van hond én baas), gehoorzaamheidsoefeningen (bv. hierkomen) en funtraining (sport en spel).


Het mag duidelijk zijn dat wij op een positieve manier werken zonder druk, dwang of straf. Fysieke correcties en/of het gebruik van hond onvriendelijke materialen, zoals bv. slipkettings, halti’s, etc. zijn dan ook bij ons verboden.


Note:

De ‘hondenwereld’ staat niet stil en is constant in ontwikkeling. Er komen nieuwe ideeën en feiten op tafel waardoor we nog beter in kunnen spelen in de opvoeding en omgang met onze hond. Wij pikken graag een graantje hiervan mee om u als cursist de beste handvaten te kunnen aanreiken. Wij zijn o.a. erg geïnspireerd geraakt door de werkwijze van Jolein van Weperen van Hondenschool de Laar in Bemmel en haar werkwijze en oefeningen zie je dan ook terug komen in ons aanbod.


Hierkomen is leuk!!!

Aandacht voor de baas!