Hondenservice 'Flash'

Begeleiding op maat voor uw (beginnende) sporthond!
 

(Think!) BIC cursus:

BIC staat voor: 

Balans en Coördinatie:  is erop gericht om uw (jonge) hond te leren hoe zijn/haar lichaam werkt en hier op een zo goed mogelijke manier gebruik van leert te maken. Dit aanleren wordt gedaan op een manier die bij uw hond past. We zullen hierbij niet de hond gaan lokken met bv voer. Ten eerste omdat we willen voorkomen dat de hond over zijn/haar eigen grenzen heen gaat en ten tweede is de hond dan vaak meer bezig met het voertje dan met de beweging!

Impuls Controle en Motivatie: zelfbeheersing komt u overal tegen. Niet alleen in de sport maar ook zeker thuis en daarbuiten! Impuls controle heeft bv betrekking op een hond die netjes wacht aan de start, maar zeker ook op een hond die niet de deur uitschiet als deze opengaat of  achter een fietser aangaat. Ook het rustig leren wachten terwijl er getraind wordt met een andere hond is impuls controle! Daarnaast is het belangrijk dat de hond gemotiveerd is om bv met u samen te werken, maar ook uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf te halen!


Connectie en Commitment: je verbonden voelen met je hond en samen de nodige inzet willen tonen om datgene te bereiken waar jullie voor staan en willen gaan! Met de hulp van deze cursus  en uw eigen inzet gaat dat zeker lukken!
Pré / basis agility en/of hoopers 

U wilt graag  beginnen met agility en/of hoopers en u weet niet hoe? Of u loopt vast met bepaalde grondbeginselen, bv aanleren of uitbreiden van de verschillende toestellen? Of u wilt gewoon graag beginnen bij een hondenschool met ruime ervaring in de foundations van agility en hoopers? U bent van harte welkom mits u hond al de grondbeginselen kent zoals genoemd in de BIC -cursus. Anders raadt ik u aan om eerst de BIC-cursus te volgen. 

Belangrijk!

De hondenschool is erop gericht om op een verantwoorde manier agility aan te leren / te geven.  Bent u van mening dat uw hond zo snel mogelijk en/of het liefst met de 18 maanden  wedstrijdklaar moet zijn, dan bent u bij mij wellicht niet aan het juiste adres. Ik ben van mening dat een hondenlichaam eerst de tijd moet krijgen om goed uit te groeien voordat het belast mag worden met bepaalde toestellen of hoogtes. De groeischijven zijn pas rond een leeftijd van 18 maanden gesloten, één en ander uiteraard afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de hond, en dan is het lichaam pas volgroeid en dus volledig belastbaar. 

 


Neem gerust contact  op voor meer informatie.